onsdag 3 juli 2013

Kampen mot ogräset

Årets Pelargon skörd

Fortsätter och trädgården går in i fas 2.
Dåligt väder kombinerat med lite lathet gjorde att det fick bli ett rejält tag i trädgården igen. Nu växer det så det knakar och man hör det till och med.
 
Den första gallring av morötter och rödbetorna är klar. Dom enda som inte gillade röjet i landet var myrorna, det blev full aktivitet. Och jag var deras fiende nr 1. Rödbetsbladen hamnade i salladen. Sen var det dags att gödsla en omgång med hönsgödsel. Eftersom den är färsk fick det bli en liten skopa i kannan. Antingen dör grönsakerna av gödselchock eller så kommer de att älska min behandling. Jag hoppas det senare. Även potatisarna börjar blomma.







 
Till stor glädje börjar björnbären blomma och sätta bär. Nu håller vi tummarna att det blir en solig sommar så att jag kan få skörda egna ”björnar” till hösten.
 
 
 
Även jordgubbslandet börjar leverera. Nåja hittetills 2 stycken men de skulle ha varit 4 om inte någon annan hunnit före.
I övrigt är jag mycket nöjd med utveckligen av trädgården, det är ovanligt lite ogräs att rensa och alla sköter sig och uppför sig som det ska. Sniglar finns det men de är kontrollerbara. Den enda som tycks leva lite som den vill är pumporna. De är faktisk enorma. Det är bara tre plantor i rundeln men jag hoppas så klart att de ska frodas och ge massor till hösten.
I växthuset tycks alla trivas med. Basilikan och Sötflockeln bara sprudlar av glädje och tomatplantorna ser fina ut. Massor med tomater på som jag hoppas snart blir ätklara. Eftersom jag inte kommer ihåg om vilken planta som är vilken blir det spännande att se. Även en gåvo tomat ska bli roligt att se vad det blir. Det är en mini bland mina jättar. 
 

 
Till mitt fågelbad hittar alla möjliga insekter och djur. Men det trevligaste måste vara kotten som tog sig ett bad.
 
 
Ha det riktig skönt nu i sommar, så ses vi snart igen.
Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar