söndag 30 mars 2014

Våren är på tillfälligt besök



 
Hela helgen har det varit superfint väder här i Småland. Vi passade på att njuta ute med arbete..och lite  fika.
Att det är vår märks också att bönderna börjar sprida gödsel… att ha ett hönseri runt knuten är inte alltid en fördel, förutom att man få gratis gödning förstås. 







Växthuset börjar ta form, än återstår det en del tex pusslet med glasrutorna. Men jag har förhoppningar om att det ska bli klart när säsongen börjar.


Miniväxthusen dvs pallkragarna är på gång att bli klara och så snart vi slipper alla minusnätter så ska den för odlade salladen ut, tillsammans med rädisor, tidiga morötter och spenat. Nu längtar man verkligen efter egenodlat grönt.

Men lite grönt är på gång, fast de behöver man väl knappast odla. Men om någon vecka blir det på med handskar och en sax och då ska de bli årets späda nässelsoppa med kokt ägg så klart.
Även den supersöta mini pionen börjar visar sig… känner att den behöver flytta på sig för där kommer den inte alls till sin rätt.

Vitlök blir de iaf i år



Är så glad att jag började tidigt så att det nu finns stunder man bara kan sitta ner och njuta…hoppas innerligt att det blir ett bra odlings år i sommar. 
Småkrypen börjar vakna, det surrar och kryper. Lite tidigt kan jag tycka då det just nu inte finns ett skvatt att äta. Måste kolla på det och se om man kan hjälpa till. 





 
Inne för odlar jag så det knakar. Få snart ta till hyllor för att få plats med allt ;) En del har nog inte förstått att det inte är utplanterings dags än, tex majsen som inte ska ut förens i maj/juni :)

Snart Rabarberpaj
Sötaste Pionen på G
Från Oss till Er: Ha en trevlig Söndag
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar